Home
 
 
Wie is LEF ?
 
 
Dienstverlening
 
 
Samenwerking
 
 
Vergoeding
 
 
Nieuws
 
  Contact  
     
 

 

Vergoeding zorgverzekeraars

Vanaf 2013 is de vergoeding van de di�tist opgenomen in de basiszorg. Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basiszorg. De eerste � 375,- aan zorgkosten komen voor uw eigen rekening. Voor kinderen en jongeren onder 18 jaar is er geen sprake van eigen risico. De gedeclareerde behandeltijd omvat behalve direct contact ook de tijd die nodig is voor uitwerking van het dieetadvies, administratie en rapportage. . De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u voor de meeste ziektekostenverzekeraars een schriftelijke verwijzing van een arts nodig. Check de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar

Voor A, B en HP-sporters

In het medisch topsportpakket van Zilveren Kruis Achmea is sportdi�tetiek opgenomen. Er worden twee consulten door NOC*NSF vergoed, waarbij de eerste een intake is en de tweede een controle.

Behandeltijd

De behandeltijd die in rekening wordt gebracht, bestaat uit twee componenten:

  1. de directe tijd: de tijd waarbij u als cli�nt aanwezig bent
  2. de uitwerktijd ofwel indirecte tijd
De indirecte tijd wordt besteed aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, informeren van de verwijzer, registreren van uw gegevens in uw dossier en het factureren ofwel declareren van uw consult. Hier bent u als cli�nt doorgaans niet bij aanwezig.
Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd. De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.

Annuleren afspraak

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren telefonisch te worden geannuleerd. Van niet nagekomen afspraken wordt een no-show tarief in rekening gebracht.

 
 
Alle rechten voor behouden © www.lefdenbosch.nl